Promocija zdravja na delovnem mestu

Promocija zdravja na delovnem mestu

24.01.2018

Zdravje je naše največje bogastvo. Mi pa dodajamo še, da je ohranitev zdravja zaposlenih ključna naloga vsakega podjetja. Zato je od leta 2011 promocija zdravja v delovnem okolju zakonska obveznost delodajalca. V novostih, ki jih prinaša novela ZDoh-2R v UL št. 63/16 in se uporablja od letošnjega leta, je določen tudi povečan znesek splošne oprostitve za bonitete in sicer do 15 evrov na zaposlenega.

Koncepti promocije zdravja v delovnem okolju predstavljajo izboljšanje zmogljivosti posameznika, kajti samo zdravi posamezniki se lahko uspešno spoprijemajo z današnjimi obremenitvami na delovnih mestih.

V Diagnostiki Clarus in Dentalnem centru Clarus smo se odločili, da s programom »Promocija zdravja» še bolj približamo pomen zdravja vsakemu posamezniku, predvsem v smislu kakovosti ter produktivnosti, katera vplivata na pozitivnejšo podobo posameznika in podjetja.

KDO SMO?

Smo edini slovenski center, ki ponuja vrhunske zdravstvene in zobozdravstvene storitve NA ENEM MESTU. Ponujamo širok izbor specialističnih pregledov in ambulant za različne bolezni in poškodbe ter sodelujemo le z najboljšimi specialisti. Naši prostori in ambulante so opremljeni z najsodobnejšimi napravami, dolgih čakalnih vrst ne poznamo. Nahajamo se v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC, ki ga odlikuje dostopnost, povezave in veliko parkirnih mest.

KAJ NUDIMO?

Ponujamo vam obsežen in BREZPLAČEN program PROMOCIJE ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU za vse vaše zaposlene, ki vključuje predavanja specialistov s posameznih področij, mobilno ambulanto, pregled pri estetskem kirurgu in pregled pri zobozdravniku.

OPIS PROGRAMA PROMOCIJE ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU

Vsebina in program predavanj:

Seminar zajema osnove razumevanja psihofizične kondicije na podlagi treh pomembnih področij posameznikovega življenja:

 • 9.00 – 10.30 – Kako preprečiti bolečine v hrbtenici in skrbeti za zdrave mišice in kosti? / Prim. Damjan Radosavljevič, dr.med.spec.ortoped
 • 10.30 – 10.45 – Odmor
 • 10.45 – 12.15 – Preprečevanje srčno-žilnih bolezni. Stres, čustva, razum in kako ti pojmi vplivajo na razumevanje mojih težav? / Sveto Vitorović, dr.med.spec. internist
 • 12.15 – 12.30 – Odmor
 • 12.30 – 14.00 – Kako je ustno zdravje povezano s splošnim zdravjem? / Mihael Vrčkovnik, dr.dent.med.

Mobilna ambulanta

V prostorih podjetja (običajno zadostuje sejna soba) opravimo preglede zaposlenih (približno 40 zaposlenih na dan), običajno pa tovrstni pregledi trajajo 2 dni v dopoldanskem času in trajajo od pet do šest ur. Preglede opravlja strokovno usposobljeno medicinsko osebje. Posamezniku na osnovi opravljenih preiskav svetujemommorebitne dodatne specialistične preiskave v našem centru ter jih usmerjamo v zdrav in kakovosten način življenja. Mobilna ambulanta vključuje:

 • Kontrolo vida (ocenimo vidno ostrino na daljavo in bližino, če je vidna funkcija zmanjšana),
 • Pregled sladkorja v krvi
 • Merjenje krvnega tlaka
 • Analizo telesne sestave – TANITA (segmentni delež telesne maščobe, delež vode v telesu, segmentno mišično maso, težo kosti, (ITM) indeks telesne mase, nivo maščobe v trebušnem predelu, oceno starosti presnove
 • Pouk o ustni higieni (pravilno čiščenje ustne votline in pravilna uporaba pripomočkov za ustno higieno)

Pregled pri estetskem kirurgu

Pregled vsebuje oceno stanja kože (tonus kože, tonus vek, ocena kožnih sprememb na vekah). Estetska kirurginja glede na medicinsko indikacijo poda mnenje za posamezne estetske posege. Termin za pregled določimo individualno na dan izvedbe programa »Promocija zdravja».

Pregled pri zobozdravniku

Pregled vsebuje oceno stanja zob in obzobnih tkiv, pregled celotne ustne votline, okvirno izdelavno načrta sanacije in predviden potek zdravljenja. Termin za pregled določimo individualno na dan izvedbe programa »Promocija zdravja». Vsem zaposlenim v vašem podjetju pa do konca leta 2017 nudimo še 10% popust na prvo zobozdravstveno storitev.

 
 
 

Prijavite se na naše e-novice

Želite spremljati naše novosti, posebne ponudbe in zanimive ter koristne namige? Potem se naročite na e-novice Diagnostike Clarus.

 
  1. Diagnostika Clarus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.