PRIČETEK POSLOVANJA DIAGNOSTIKE CLARUS

PRIČETEK POSLOVANJA DIAGNOSTIKE CLARUS

28.04.2020

OBVESTILO O PRIČETKU POSLOVANJA DIAGNOSTIKE CLARUS

Spoštovani poslovni partnerji,

obveščamo vas, da od 4. maja dalje Diagnostika Clarus d.o.o. ponovno odpira svoja vrata.

Delovni čas bo enak kot doslej od ponedeljka do petka od 7.00 do 19.00 ure.

Vsled doslednega preprečevanja okužb z novim Coronavirusom smo v Diagnostiki Clarus pripravljeni na odgovorno delo po epidemioloških smernicah, ki upoštevajo varovanje zdravja tako zaposlenih kot zdravja naših strank oz.pacientov.


Protokol dela v Diagnostiki Clarus bo prilagojen epidemiološkim smernicam ter spremenjen organizacijsko kot strokovno.


1. Obravnava strank-pacientov v vsakodnevni praksi

Vstop v čakalnico bo pod nadzorom medicinskega osebja. V prostore Diagnostike se bo vstopalo samo posamezno, domnevno klinično ZDRAVI PACIENTI, ki so naročeni na redne termine. Vhod Diagnostike bo fizično zaprt in zaklenjen, v čakalnico bodo pacienti povabljeni samo s strani medicinskega osebja posamezno, eden po eden. Poskrbljeno bo, da je z naročanjem pacientov zagotovljeno dovolj časa, da je v čakalnici vedno prisotno le minimalno število pacientov. Upoštevano je potrebno priporočila epidemiološke službe o osebni razdalji. Pred vstopom v stavbo Diagnostike, bo medicinsko osebje vsakemu pacientu izmerilo telesno temperaturo, ter pacientu ustrezno namestilo masko ter razkužili roke.

2. Potrebna obvezna varovalna oprema za medicinsko osebje

Medicinsko osebje bo za delo s klinično zdravimi pacienti v vsakodnevni praksi ustrezno zaščiteno:
• Maska FFP2
• Vezir, ki sega v področje vratu
• Pokrivalo za lasišče
• Pregledne rokavice
• Zaščitni plač čez haljo

3. Naročanje pacientov

Telefonsko preverjanje vseh pacientov, ki so naročeni na pregled. Obvezno jih obvestimo v katerih primerih ne smejo obiskati našega centra. Pacientom pojasnimo pomembne strokovno oblikovane ukrepe proti širjenju infekcije s Corona virusom, pojasnimo obvezno merjenje temperature, nošenje mask in razkuževanje rok pred vstopom v Diagnostiko. Svetujemo, da na dogovorjeni termin pridejo točno brez spremljevalcem. Zastavimo jim vprašanja po COVID vprašalniku.

4. Ustrezno razkuževanje prostorov

Sanitarije, vratne kljuke , ki jih v skupnih prostorih uporablja večje število oseb, v okviru rednih urnih dnevnih kontrol sprotno dodatno čistimo in dezinficiramo. Dodatno pa je do nadaljnjega sprejet poseben preventivni ukrep namenskega tedenskega dezinficiranja vseh prostorov, tudi sanitarnih prostorov s posebnimi namenskimi sredstvi.

Verjamemo, da bomo z omenjenimi ukrepi dodatno prispevali k ustrezni preventivi, obenem pa apeliramo tudi na vas in vaše zaposlene, da tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, upoštevate naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

- izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni
- ne dotikamo se oči, nosu in ust
- v primeru, da zbolimo, ostanemo doma
- upoštevamo pravila higiene kašlja
- redno si umivamo roke z milom in vodo
- v primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke
- kjer in kadar je mogoče, prostore večkrat dnevno dodatno prezračimo
- za vse dodatne informacije priporočamo spremljanje spletne strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje na naslovu: http://www.nijz.si/si

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na spodnjih kontaktih.

Telefon: 01 200 09 10 , E-mail: diagnostika@diagnostika-clarus.si ; mdps@diagnostika-clarus.si

Vaša Diagnostika Clarus

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.