Botoks, Botox in Botulin toksin

Botoks, Botox in Botulin toksin

Obrazne mišice z leti povzročajo trajne gube na obrazu, z botulinom toksinom paraliziramo mišico in dosežemo sprostitev obraza.

Botulin toksin širše poznan kot botox, je najpogosteje izvajana estetska storitev na svetu. To je enostaven, varen, neboleč in izredno učinkovit način pomlajevanja, ki ublaži ali celo povsem odpravi izrazne - mimične gube.

Izredno učinkovit je tudi pri preprečevanju prekomernega potenja.


Za katere gube je primeren botoks:

Botox je primerna je za odpravljanje vodoravnih gub na čelu, navpičnih gub med obrvmi, drobnih gubic ob zunanjih očesnih kotičkih (t. i. smejalne gubice, račje tačke).

Čas trajanja:

Poseg taja približno 30 minut. Po posegu lahko nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi, vendar morate upoštevati zdravniška navodila.

Trajanje učinkov:

Prvi učinek opazimo po 3 do 4 dneh. Maksimalni učinek nastopi po dveh tednih, nato pa se postopama zmanjšuje in izgine v 3 – 6 mesecih odvisno od posameznika.

Posvet:

Pri specialistu opravite posvet, kjer se pogovorite o vaših željah in pričakovanjih. Specialist vam poda podrobna navodila o pripravi, poteku posega in okrevanju.

Priprava:

Priporočamo, da teden pred posegom ne uživate zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi, vitamina E, pripravkov iz ginka, aspirina, ribjega olja, protivnetnih zdravil in ne pijte alkoholnih pijač.

Poseg:

Vnaprej določena mesta s tanko iglico vbrizga botulin toksin. Dober učinek botoksa dosežemo tako, da vbrizgamo natančno določeno količino botoxa v natančno izbrano mišico. Količino botoxa prilagajamo tako glede na velikost mišice katere delovanje želimo oslabiti, kot na želen učinek. Na mestih vbodov so lahko sprva vidna drobna rdeča vbodna mesta.

Okrevanje

Takoj po končanem posegu lahko nadaljujete z vašimi vsakodnevnimi aktivnostmi. Zelo je priporočeno, da se hladi mesto vbrizga in nanj vsaj 4 ure ne pritiskamo ali ga maseramo.

Glava mora biti v dvignjenem položaju 2 do 3 ure po posegu, izogibajte se sklanjanju in ležanju.

3 dni ne uživajte zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi.

Učinek je hitrejši, če 2-3 ure po posegu tretirane mišiče občasno napnete oz skrčite.

 

Aplikacijo botulina toksina opravlja:

Aleksandra Kocić

Dr. med. spec. oftalmolog

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.