Kožna polnila ali fillerji

Kožna polnila ali fillerji

Kožni filerji (kožna polnila) predstavljajo hialuronsko kislino, ki je naravno prisotna v našem telesu ter koži in je povsem biološko razgradljiva snov.

Ko se straramo se vsebnost hialuronske kisline zaradi različnih škodljivih vplivov manjša. Kot posledica pomanjkanja hialuronske kisline koža zgubi svojo strukturo, elastičnost in volumen. Pojavijo se nezaželene kožne gubice in globlje gube.


Injiciranje polnila se priporoča v primerih:

  • Izrazitih nazolabialnih gub (gubi, ki potekata od baze nosu na vsaki strani proti ustnemu kotičku),
  • izrazitih marionetnih gubi (gubi, ki potekata od ustnih kotov proti bradi),
  • glabelarnih gub (navpične gube med obrvmi),
  • izraznih gub, ki jih ne moremo v celoti odstraniti z injiciranjem botulin toksina,
  • "račjih tačk" ob očesnih kotih,
  • navpičnih gubic okoli ust,
  • za povečanje ustnic ali korekcijo njihovih oblik,
  • oblikovanje ali povečanje lic,
  • zapolnitev nepravilnosti obraza, nastalih zaradi povešanja in zmanjšanja volumna mehkih tkiv obraza kot posledice staranja (tako imenovani nekirurški lifting).

 

Trajanje učinkov:

Odvisno je od vrste uporabljenega polnila (njihova obstojnost je glede na vrsto preparata od 6 do 12 mesecev), strukture kože, starosti, tehnike vbrizganja, mesta vnosa, mimike, načina življenja.

Trajanje posega:

Postopek korekcije gub je kratek in traja približno 30 minut. Po posegu se lahko odpravite na vsakdanje opravke, ter upoštevate navodila zdravnika.

Posvet:

Pri specialistu opravite posvet, kjer se pogovorite o vaših željah in pričakovanjih. Specialist vam poda podrobna navodila o pripravi, poteku posega in okrevanju.

Priprava:

Priporočamo, da teden pred posegom ne uživate zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi, vitamina E, pripravkov iz ginka, protivnetnih zdravil, alkoholnih pijač in prenehate s kajenjem.

Poseg:

Ker je možna bolečina pri injiciranju polnila, po potrebi apliciramo anestetično kremo ali lokalni anestetik, ko je mesto korekcije omrtvičeno specialist prične z injiciranjem.

Okrevanje

Po posegu je potrebno hladiti mesto, kjer je bilo vbrizgano polnilo. S tem zmanjšujemo možnosti nastanka oteklin in podpludb

Dva do tri dni po posegu se izogibajte pritiskanju ali masiranju mesta aplikacije polnila, fizičnim naporom, plavanju, obisku savne, velikim temperaturnim spremembam in soncu.

V primeru da je bilo polnilo injicirano v ustnce, se izogibajte vročih in mrzlih pijač in ne pijte tekočine po slamici.

Mesec dni se izogibajte obraznim pilingom, globinskim čiščenjem obraza ali laserskim posegom.

 

 
Aplikacijo polnil opravlja:

Aleksandra Kocić

Dr. med. spec. oftalmolog

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.