Psihoterapevtsko svetovanje

Psihoterapevtsko svetovanje

Psihoterapevtsko svetovanje / terapija oziroma psihosocialno svetovanje kot znanstveno strokovna disciplina je oblika pogovorne intervence, ki se ukvarja z odpravljanjem psiholoških težav. Psihosocialno svetovanje izhaja iz psihoterapije, vendar se ne osredotoča samo na duševne motnje, temveč tudi na reševanje človekovih vsakodnevnih psiholoških težav in čustvenih stisk, posameznikovo osebnostno rast in izboljšanje medsebojnih odnosov.

Pogosto se za terapijo odločimo, ko se pojavi :

 • stres
 • čustvena stiska
 • anksiozne motnje
 • panični napadi
 • nespečnost
 • strahovi
 • tesnoba
 • fobije
 • negativne misli
 • jeza
 • asertivnost
 • depresija
 • težave v medsebojnih odnosih
 • težka življenska situacija
 • pomankanje samospoštovanja

Mnogi, ki se odločijo za psihoterapevtsko svetovanje nimajo patoloških bolezni in motenj, razlog obiska je preprosto želja po bolj kvalitetnem življenju, pozitivni naravnanosti, razumevanju sebe in drugih.

Terapevt

Terapevt vam v zaupnem okolju svetuje z znanstveno utemeljenimi metodami katerih cilj je odpraviti ali olajšati simptome in pomaga spremeniti moteča prepričanja, stališča ter vedenjske vzorce. Posamezniku nudi boljše razumevanje vedenjskih, miselnih in čustvenih vzorcev.

 

Naše storitve so:

Individualno Psihoterapevtsko svetovanje

Vključite se v proces pogovorne terapije/svetovanja s Kognitivno vedenjskim pristopom, kjer terapevt/svetovalec uporablja znanstveno potrjene in učinkovite metode za pomoč ljudem s čustvenimi težavami in različnimi psihološkimi motnjami. Svetovanje nudi sistematičen, ciljno usmerjen pristop k obravnavi posameznikove čustvene in duševne stiske.


Test za oceno stopnje stresa/izgorelosti s svetovanjem

Test za oceno stopnje stresa/izgorelosti ter proaktivno svetovanje s ciljem izboljšati psihofizično kondicijo. Z samoocenitvenim psihometričnim vprašalnikom in ustreznim pristopom, lahko ocenimo stopnjo stresa, prepoznamo indikatorje in glavne kriterije izgorelosti z naraščajočo tendenco. Nato se v zaupnem okolju klient pogovori s terapevtom o pomembnih vsebinah. Na osnovi testa in pridobljenih podatkov v pogovoru, terapevt svetuje o ključnih strategijah za spoprijemanje s stresom in o ukrepih za obvladovanje in omejitev stresa. Klient tako pridobi znanja, ki so potrebna za razvoj lastne moči pri soočanju z vsakodnevnimi delovnimi in življenjskimi obremenitvami.


Antistresni program

Program je namenjen ozaveščanju ljudi o pomenu in obvladovanju stresa v vsakdanjem življenju. Skozi vsebino različnih programov je zaznati primanjkljaj praktičnega usposabljanja udeležencev, da bi se uspešno spopadali s stresom. Prednost našega programa je prav v tem, da skozi proces osvojite teoretična izhodišča stresa in praktična orodja za učinkovito spopadanje s stresom in obremenitvami vsakdanjega življenja.
Program poteka individualno 5 tednov (1x tedensko po 60 min). Individualna delavnica je namenjena vsem, ki si želijo naučiti učinkovito spoprijemati z obremenitvami, ki jih prinaša stresno življenje in s tem izboljšati kvaliteto življenja.

MODUL 1
Teoretična izhodišča stresa
Kvaliteta prehrane in stres

MODUL 2
Razvoj bolezenskih stanj kot posledica stresa
Duševne in telesne motnje povezane s stresom in obremenitvami
Načini obvladovanja in spoprijemanja s stresom

MODUL 3
Načini prepoznavanja obvladovanja čustev
Načini prepoznavanja in obvladovanja misli
Lastni viri moči

Sprostitvene tehnike - 8 obiskov

S pomočjo tehnik umirimo svoje misli in skoncentriramo svoj um, hkrati si naberemo nove zaloge energije, s čimer si izboljšamo naše celotno počutje. Posledično lahko v neprijetni situaciji kontroliramo svoja vedenja, ki niso takojšen odgovor trenutnega čustvenega doživljanja, ampak sposobnost odziva na podlagi realne kognitivne presoje. (Avtogeni trening, progresivna mišična rečlaksacija, dihalne tehnike,...).


Storitve opravlja:

 mag. Damjan Verhovc

Magister psihosocialnega svetovanja:
- Kognitivno vedenjski psihoterapevtski pristop

Univ.dipl.profesor športne vzgoje:
- Specialna športna vzgoja
- Športno treniranje

Ne spreglejte tudi:

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.