Covid 19 ocena tveganja

Covid 19 ocena tveganja

Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1, Uradni list RS, št. 43/11) zahteva, da vsako podjetje izvaja ukrepe za zagotovitev varnosti in zdravja delavcev ter drugih oseb, ki so del delovnega procesa. Na podlagi tega mora imeti vsako podjetje izdelano oceno tveganja delovnega mesta oz. skupine delovnih mest.

Zaradi trenutnih dodatnih nevarnostih, ki jih predstavlja COVID 19 pa bo potrebno, da podjetja pregledajo vso obstoječo dokumentacijo s področja varnosti pri delu, saj bodo najverjetneje potrebne dopolnitve le-te.

3. junija 2020 je bil SARS-COV-2 celo uvrščen na seznam bioloških dejavnikov v Direktivi o varovanju delavcev pred tveganji zaradi izpostavljenosti biološkim dejavnikom pri delu (človeški patogen iz rizične skupine 3), za katere je znano, da okužijo ljudi.

Ker virus Sars-Cov-2 oz. bolezen Covid19 predstavlja novo nevarnost za zdravje ljudi tudi na delovnih mestih, mora delodajalec skladno z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu opraviti oceno tveganja oz. revizijo obstoječe ocene tveganja, kjer se oceni kakšna je nevarnost, ki jo predstavlja novi virus ter določit ukrepe za zmanjšanje tveganja prenosa virusa med delavci na najnižjo možno raven.

Stopite v kontakt z nami

Za vsa ostala vprašanja smo vam na voljo po tel. št.: 01 2000 910 , 040666056 ali mdps@diagnostika-clarus.si

Pojdi na cenik storitev

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.