Odstranjevanje znamenj in ostalih kožnih sprememb z radiofrekvenčno tehnologijo

Odstranjevanje znamenj in ostalih kožnih sprememb z radiofrekvenčno tehnologijo

06.02.2018

Večina znamenj in kožnih izrastkov ni nevarnih, kljub temu pa so lahko le-ti funkcionalno ali estetsko moteči.

Za podrobnejše informacije o odstranjevanju kožnih izrastkov in odgovore na pogosta vprašanja dobite TUKAJ.

Prednost odstranjevanja z radiofrekvenčno tehnologijo:

 • enkratno odstranjevanje
 • enostavno in hitro opravljeno
 • NI vrezov
 • NI šivov
 • NI krvavitev
 • minimalno brazgotinjenje
 • minimalna bolečina
 • hitro okrevanje
 • izredna natančnost
 • kontrolirana poškodba kože


Pregled pred posegom

Pred odstranitvijo specialist dermatologije pregleda znamenje ali kožni izrastek in oceni, ali je primeren za odstranitev z RF tehnologijo.

Priprava

Pri osebah s povišano telesno temperaturo se z odstranjevanjem počaka do ozdravitve, bolj previdni smo tudi pri bolnikih, ki uživajo zdravila za preprečevanje krvnih strdkov ali nekatera druga zdravila, drugih posebnih priprav pred posegom ne potrebujemo. Na mestu odstranitve se aplicira lokalni anestetik, ki po nekaj minutah prične delovati.

Poseg

Visokofrekvenčni električni tok RF tehnologije omogoča hitro odstranitev kožne spremembe. Pri večini posegov krvavitve ni ali pa je le-ta minimalna. Pri odstranitvi večjih sprememb je tudi verjetnost krvavitve večja.

Okrevanje

Z RF tehnologijo nadzorovano poškodujemo kožo, zato po posegu zadostuje zaščita z vodoodpornim obližem in izogibanje močenju v kopelih ali bazenih. Večina manjših ran se zaceli v tednu dni. Priporočljiva je nekajtedenska zaščita pred soncem zaradi lepšega celjenja in manjše verjetnosti nastanka pigmentacij na mestu posega. Po posegu lahko oseba nadaljuje svoje vsakdanje obveznosti.

Bolečina

Zaradi lokalne anestezije je poseg neboleč, po sami odstranitvi pa je lahko prisotna nekajdnevna občutljivost kot pri manjših površinskih ranah.

Čas trajanja

Sam poseg je opravljen zelo hitro, celotni postopek s pregledom, pripravo in samo odstranitvijo enega znamenja je lahko opravljen v 15 - 20 minutah.

 
 
 

Prijavite se na naše e-novice

Želite spremljati naše novosti, posebne ponudbe in zanimive ter koristne namige? Potem se naročite na e-novice Diagnostike Clarus.

 
  1. Diagnostika Clarus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.