Okulistična ambulanta

Okulistična ambulanta

Okulistika je veja medicine, ki se ukvarja z anatomijo očesa, očesnimi obolenji, okvaro vida in korekcijo vida, najpogosteje z zdravstvenim pripomočkom (očala ali leče).

Naročite se na okulistični pregled

Spletni nakup kontaktnih leč

Za vsa vprašanja smo vam na voljo po tel. št.: 01 2000 910 ali na e-mail naslovu diagnostika@diagnostika-clarus.si

 CENE za vse okulistične storitve so navedena v CENIKU

 

Pogoste očesne hibe so:

Pogoste očesne bolezni so:


Okulist
opravi pregled ostrine vida in če je potrebno predpiše  očala in/ali kontaktne leče. Opravi elektronsko in ročno merjenje dioptrije, pregled z biomikroskopom, pregled očesnega ozadja na ozko zenico ter merjenje očesnega pritiska glede na starost. Po potrebi svetuje o dodatinih preiskavah.

 

Okulistični pregled (določitev dioptrije)

Oftalmolog ali optometrist vam elektronsko in ročno izmeri dioptrijo. Prosimo vas, da s seboj prinesete očala ali kontaktne leče, katere uporabljate in ste nanje že navajeni. 


Pregled za kontaktne leče 

Oftalmolog ali optometrist vam elektronsko izmeri dioptrijo, nato poskusite testni par leč. Potrebno je počakati 10 - 15 minut, da se oko privadi na lečo, nato še enkrat preverimo vid. Če vam leče ne odgovarjajo se proces ponovi. Prosimo vas, da s seboj prinesete očala ali kontaktne leče, katere uporabljate in ste nanje že navajeni. OPOZORILO nekaterih dioptrij leč nimamo na zalogi, katere naročimo in vas kontaktiramo ko prispejo. 

 

Prvi pregled za kontaktne leče 

Ta pregled je namenjen vsem, ki še ne uporabljate kontaktnih leč. Z okulistom ali optometristom se pogovorite o kontaktnih lečah in namenu njihove uporabe, tako vam lažje svetujejo kateri tip leč je najbolj primeren za vas. Elektronsko se izmeri dioptrija, nato vam medicinska sestra vstavi testni par leč. Nazadnje vas medicinska sestra nauči kako lečo vstaviti in odstraniti iz očesa. Pogovorite se tudi o pravilnem shranjevanju in čiščenju leč. Prosimo vas, da s seboj prinesete, kontaktne leče katere uporabljate in ste nanje že navajeni. Prav tako je potrebno priti brez ličil in dolgih nohtov. 

 

Izvid od okulista (za vozniško dovoljenje) 

Zdravnik vam lahko po opravljenem pregledu izda izvid katerega najpogosteje potrebujete pri opravljanju zdravniških pregledov za podaljšanje vozniških dovoljenj.

 

Koncesija:

Možno se je naročiti na koncesijski pregled pri okulistu. Naročite se lahko samo v optiki Clarus na Šmartinski cesti 152. Za več informacij pokličite 051 640 077.

 

Okulistični pregled za šolske otroke

Prvi pregled za otroka je potrebno opraviti na koncesijo, saj je zaradi močne prožnosti otroških oči potrebno vstaviti kapljice katere razširijo zenico - te pa začnejo delovati po 30 - 45 minutah!

 
 
 

Prijavite se na naše e-novice

Želite spremljati naše novosti, posebne ponudbe in zanimive ter koristne namige? Potem se naročite na e-novice Diagnostike Clarus.

 
    1. Diagnostika Clarus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.