Ambulanta za osteoporozo

Ambulanta za osteoporozo

Osteoporoza je bolezen, ki prizadene kosti. Osteoporoza, kar pomeni porozne kosti, je degenerativni proces, pri kateri se zmanjšuje kostna gostota - kosti postanejo krhke in lomljive.

Je del naravnega procesa staranja, ki se prične tiho in postopno, ter NE kaže nobenih simptomov. Edini način odkrivanja osteoporoze je z denzitometrijo - meritvijo mineralne kostne gostote

Naročite se na Merjenje Kostne Gostote

Vse storitve

Za vsa vprašanja smo vam na voljo po tel. št.: 01 2000 910 ali na e-mail naslovu diagnostika@diagnostika-clarus.si

Osteoporoze ne moremo ozdraviti ali zaustaviti, lahko le upočasnjujemo njen napredek.

Glavni namen je preprečevanje zloma, kjer so najbolj ogrožene ženske po 40. letu starosti, zato zanje zdravniki svetujejo, da si izmerijo mineralno kostno gostoto in ugotovijo, ali bolezen ogroža tudi njih.

Meritev je priporočljiva tudi moškim nad 60. letom starosti.

Ker po 30 letu starosti prične kostna razgradnja prehitevati tvorbo nove kosti, se denzitometrija (merjenje kostne gostote) pogosto izvaja preventivno za spremljanje zdravja kosti. 

 

Vse storitve v ambulanti za osteoporozo: 

 
 
 

Prijavite se na naše e-novice

Želite spremljati naše novosti, posebne ponudbe in zanimive ter koristne namige? Potem se naročite na e-novice Diagnostike Clarus.

 
    1. Diagnostika Clarus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.