Psihosocialno svetovanje v času epidemije

Psihosocialno svetovanje v času epidemije

01.01.2021

Občutite stisko? Ste tesnobni? Se počutite preobremenjeni? Zaskrbljeni?

Čas epidemije v kateri se nahajamo mnogim ljudem poveča oziroma krepi občutek nemoči in negotovosti. Trenutno živimo v negotovih, »nenormalnih« okoliščinah in čisto normalno je, da v dalj trajajočih stresnih okoliščinah ljudje občutimo tudi osebne stiske.

Za nekatere je trenutna situacija težja za nekatere lažja preizkušnja, vsekakor pa ne moremo mimo dejstva, da se nemalokrat v takšnih situacijah razvijejo oziroma poglobijo duševne stiske in težave.

V času epidemije se lahko stiske kažejo v obliki strahu, tesnobe, žalosti, nemoči, negotovosti, agresiji, jezi, napetosti, utrujenosti, pretirani uporabi drog in alkohola, itd.

Pomembno je, da znamo in zmoremo takšna čustvena stanja prepoznati, sprejeti in se tudi primerno odzvati. V kolikor doživljate enega ali več od naslednjih simptomov je priporočeno poiskati strokovno pomoč:
- prekomerno zaskrbljenost,
- strahovi pred boleznijo in smrtjo,
- potrtost,
- žalost,
- jezo,
- slabost,
- vrtenje,
- občutek, da boste omedleli,
- tiščanje v prsnem košu,
- oteženo dihanje,
- občutek praznine,
- nesmiselnost,
- osamljenost,
- razdražljivost,
- pomanjkanje apetita,
- nespečnost,...

Psihosocialno oziroma pogovorno svetovanje kot interaktivni učni proces pomaga klientu pri procesu poglabljanja uvida v lastno emocionalno stanje in s psihološkimi intervencijami omogoči izboljšanje posameznikovega počutja in delovanja v vsakdanjem življenju.

Nudimo:
- čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, razdražljivosti, jeze in drugih čustvenih stisk in pridruženih odzivov
- podporo pri soočanju z osebnimi stiskami
- podporo pri reševanju specifičnih problemov
- podporo pri težavah v medosebnih odnosih
- podporo pri drugih izzivih, ki jih prinaša trenutna situacija

 
 
 

Prijavite se na naše e-novice

Želite spremljati naše novosti, posebne ponudbe in zanimive ter koristne namige? Potem se naročite na e-novice Diagnostike Clarus.

 
    1. Diagnostika Clarus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.